Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 21. – 10:44 |
A karanténszabályok megsértőit ​​pénzbírsággal sújtják. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

A Kárpátalján működő vállalkozásokat ellenőrző csoport részeként a rendőrség munkatársai mintegy 30 adminisztratív jegyzőkönyvet állítottak ki az elmúlt 24 órában karanténszabályok be nem tartása miatt.

A karanténszabályok megsértőit ​​pénzbírsággal sújtják

Január 19-én a régió összes kerületében 19 mobil razziacsoport több mint 250 vállalkozás karantén szabályainak betartását ellenőrizte.

Az orvosi szféra, valamint az élelmezés alkalmazottaival, az önkormányzati biztonság, a közúti biztonság képviselőivel együtt a rendőrség vendéglátóhelyeket, bevásárlóközpontokat, sportlétesítményeket, szállodákat látogattak meg.

Emellett a rendőrök figyelmet fordítottak arra, hogy a fuvarozók és a tömegközlekedést használók betartják-e a karanténkövetelményeket.

 A karanténra vonatkozó szabályok megsértése miatt a rendőrök összesen mintegy 30 adminisztratív jegyzőkönyvet állítottak ki a közigazgatási szabálysértési törvény 44-3. cikkelye alapján.

A szabálysértésért 17-34 ezer hrivnyáig, a védőmaszk hiányáért pedig 170-től 255 hrivnyáig terjedő büntetés jár.

Az ilyen intézkedések célja elsősorban az, hogy felhívják az állampolgárok figyelmét arra, hogy felelősséget kell vállalniuk saját és mások egészségéért. Hiszen a COVID-19 vírus leküzdésének sebessége a karanténkövetelmények szigorú betartásától is függ - írja a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtószolgálata.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy több mint 20 000 új COVID-esetet regisztráltak Ukrajnában. A legtöbb új esetet Ivano-Frankivszk (2427), Lemberg (1989) megyékben és Kijevben (1552) regisztrálták.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.