Karpat.in.ua
| 2022. 01. 21. – 13:00 | USA |
Az Egyesült Államok csütörtökön szankciókkal sújtott hivatalban lévő, illetve volt ukrán tisztségviselőket, akiket azzal vádol, hogy Oroszország megbízásából Ukrajnát destabilizáló tevékenységet végeztek. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államok csütörtökön szankciókkal sújtott hivatalban lévő, illetve volt ukrán tisztségviselőket, akiket azzal vádol, hogy Oroszország megbízásából Ukrajnát destabilizáló tevékenységet végeztek.

Az amerikai pénzügyi tárca tájékoztatása szerint a büntetőintézkedésekkel sújtottak listájára felkerült Tarasz Kozak és Oleh Volosin ukrán parlamenti képviselő, illetve Volodimir Olijnyik és Vlagyimir Szivkovics volt tisztségviselő - írja a Karpat.in.ua.

A minisztérium szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) irányítása alatt mindannyian szerepet játszottak Oroszország más szuverén államok,

köztük az Egyesült Államok destabilizálását szolgáló kampányában.

Kozak több televíziós hírcsatorna tulajdonosa Ukrajnában és az amerikai pénzügyminisztérium állítása szerint elősegítette az FSZB rágalmazási kampányát, amely Volodimir Zelenszkij és az ukrán elnök belső köréhez tartozó magas rangú tisztségviselők ellen irányult.

Az amerikai pénzügyminisztérium egyik illetékese arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy Ukrajna megtámadása esetén az Egyesült Államok tervezi-e Oroszország kizárását a belgiumi székhelyű SWIFT nemzetközi fizetési hálózatból elmondta, hogy egyetlen lehetőség sem került le a terítékről.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Blinken szerint senki ne lepődjön meg, ha Oroszország provokálni kezd Ukrajnában. Ne lepődjön meg senki, ha Oroszország provokál vagy incidenst okoz Ukrajnában, majd megpróbálja felhasználni azt a katonai beavatkozás igazolására. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.