Karpat.in.ua
| 2022. 01. 21. – 13:12 | Fehéroroszország |
A külső irányítás alatt lévő ukrán vezetés alkalmatlan és kiszámíthatatlan, ezért meg kell erősítenünk határaink védelmét – jelentette ki pénteken Alekszandr Lukesenka.Fotó: Internet

Hirdetés

A külső irányítás alatt lévő ukrán vezetés alkalmatlan és kiszámíthatatlan, ezért meg kell erősítenünk határaink védelmét – jelentette ki pénteken Alekszandr Lukesenka fehérorosz elnök, adta hírül az rbc.ua hírportál a BelTA fehérorosz hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Lukasenka azt mondta, hogy az ukrán fél kiszámíthatatlansága miatt

„katonai egységeket és egész csapategyesítést kell létrehozni Fehéroroszország déli határainak védelmére”.

„Fájdalommal a szívünkben figyeljük mindazt, ami Ukrajnában történik. A jelenlegi politikai vezetés külső irányítás alatt állva kiszámíthatatlanul és nem megfelelő módon viselkedik.” – emlékeztetett.

A belarusz elnök hozzátette, hogy Fehéroroszország Ukrajnával közös déli határa csaknem 1500 km, ami szerinte tekintélyes hosszúság. „Nem számít mennyibe kerül, nem nézhetjük tétlenül, hogy mi fog történni és mi történik ezen a határon, hanem megbízhatóan meg kell védenünk” – hangoztatta Alekszandr Lukasenka.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij élesen reagált Biden szavaira. Volodimir Zelenszkij elnök Joe Biden amerikai elnök szavaira reagált, miszerint a Nyugat még nem tudja, mit tegyen, ha Oroszország "kisebb inváziója" megtörténik Ukrajnában.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.