Karpat.in.ua
| 2022. 01. 21. – 19:00 | Nagy-Britannia |
Az Egyesült Királyság 2000 páncéltörő fegyvert és 30 kommandóst küldött Ukrajnába az orosz támadás veszélye miatt. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Királyság 2000 páncéltörő fegyvert és 30 kommandóst küldött Ukrajnába az orosz támadás veszélye miatt, a szállítmány és a katonák már ezen a héten megérkeztek az országba – adta hírül az rbc.ua hírportál pénteken a Sky News brit hírtelevízióra hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint az Ukrajnába vezényelt 30 kommandós a brit hadsereg különleges műveleti dandárjához tartozó, nemrég felállított vadászezred katonái.

Ugyancsak a héten katonai repülőgépek mintegy 2000 páncéltörő rakétavetőt szállítottak Ukrajnába.

A csatorna szerint a brit hadsereg különleges műveleti dandárjának 30 kommandósa az ukrán katonákat fogja kiképezni. Az ukrán fegyveres erők harcosait elsősorban azoknak a páncéltörő fegyvereknek a használatára fogják kiképezni, amelyeket Nagy-Britannia küldött Ukrajnának.

A katonai támogatás részeként brit felderítő repülőgépek is segítik az ukrán csapatokat az oroszok elleni harcban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnának történő újabb amerikai fegyverszállítást jelentett be Kuleba. Újabb fegyverszállítmány indít útnak az Egyesült Államok Ukrajnába, a rakomány védelmi, de halált okozó fegyverekből áll majd – jelentette be Dmitro Kuleba.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.