Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 21. – 08:50 |
Volodimir Zelenszkij elnök Joe Biden amerikai elnök szavaira reagált, miszerint a Nyugat még nem tudja, mit tegyen, ha Oroszország "kisebb inváziója" megtörténik Ukrajnában. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök Joe Biden amerikai elnök szavaira reagált, miszerint a Nyugat még nem tudja, mit tegyen, ha Oroszország "kisebb inváziója" megtörténik Ukrajnában.

Véleménye szerint nincsenek kisebb inváziók

- írja az RBC Ukrajna hírportál Zelenszkij Twitterére hivatkozva.

Biden komoly gazdasági következményeket ígért Oroszország számára, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy dönt, hogy megtámadja Ukrajnát. De felvetette azt,  hogy a nyugati országok nem értik, mit tegyenek, ha "kisebb invázió" történik.

"Az egy dolog, ha egy kisebb invázióról van szó, és a végén azon vitatkozunk, hogy mit tegyünk és mit ne. De ha valóban megteszik, amit a határvonalon összegyűlt erőkkel tudnak, az katasztrófa lesz Oroszország számára, ha megtámadja Ukrajnát" – mondta Biden.

Az ukrán elnök ma már reagált ezekre a szavakra.

"Szeretnénk emlékeztetni a nagy államokat, hogy nincsenek kisebb inváziók és nincsenek kis nemzetek. Ahogyan nincsenek kisebb áldozatok, és kis bánat a szeretteik elvesztése miatt. Ezt a nagy Ukrajna elnökeként mondom" – mondta Zelenszkij.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Biden úgy véli, Putyin "bemegy" Ukrajnába, de nem akar teljes körű háborút. Biden szerint, Putyin komoly és drága árat fizetne az invázióért, de rámutatott, hogy egy "kisebb" inváziót másképp is lehet kezelni. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.