Karpat.in.ua
| 2022. 01. 21. – 11:35 | Ukrajna |
Az Ukrajna elleni további agresszió a szomszédos országokban halálos áldozatokkal jár majd, a távolabbiakat pedig migrációs hullámmal fenyegeti.  Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrajna elleni további agresszió a szomszédos országokban halálos áldozatokkal jár majd, a távolabbiakat pedig migrációs hullámmal fenyegeti, és ha háború lesz, mindenki veszíteni fog – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök a The Washington Post című amerikai lapnak adott interjújában, közölte pénteken az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Zelenszkij az újságnak nyilatkozva kifejtette: „ha a világ egyik legerősebb hadserege ellen fogunk védekezni, akkor az háború lesz.

Ha pedig háború, akkor nagyon erős háború lesz, és mindenki veszíteni fog.”

Az elnök hangsúlyozta, hogy a valószínűsíthető további orosz agresszió az Ukrajnával szomszédos országokban halálos áldozatokkal jár majd, a távolabbiakat pedig migrációs válsággal fenyegeti.

„Életek százezrei fognak elveszni. Ukrajna megszenvedi, Oroszország megszenvedi,

az Ukrajnával szomszédos európai országok megszenvedik.

A távolabbiakat pedig migrációs válság fogja elérni. Számunkra az a legfontosabb, hogy megőrizzük a területünket” – összegezte Volodimir Zelenszkij.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij élesen reagált Biden szavaira. Volodimir Zelenszkij elnök Joe Biden amerikai elnök szavaira reagált, miszerint a Nyugat még nem tudja, mit tegyen, ha Oroszország "kisebb inváziója" megtörténik Ukrajnában.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.