Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 22. – 09:23 |
Ukrajnában több egészségügyi intézmény vezetője megpróbálja rövidített munkaidőben foglalkoztatni az orvosokat, hogy ne fizessék ki az orvosok megemelt fizetését - közölte Mihajlo Raduckij. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában több egészségügyi intézmény vezetője megpróbálja rövidített munkaidőben foglalkoztatni az orvosokat, hogy ne fizessék ki az orvosok megemelt fizetését - közölte Mihajlo Raduckij.

Számos ukrán egészségügyi intézmény vezetője próbálja erőszakkal 0,5 vagy 0,75-ös munkaidőre átvinni az orvosokat és a nővéreket, hogy ne fizessék ki a teljes fizetésüket, aminek összegét 20 000, illetve 13 500 hrivnyára emelték - közölte a Golos.ua hírportál Mihajlo Raduckij, a Nép szolgája párt képviselőjének Telegram csatornájára hivatkozva.

Mihajlo Raduckij, a parlament egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke megígérte, hogy az általa vezetett testület reagálni fog az ilyen esetekre.

A képviselő szerint a bizottsághoz és személyesen hozzá is érkeznek bejelentések arról, hogy

a kórházak vezetése az intézmény pénzhiányának ürügyén részmunkaidőre kényszeríti az alkalmazottakat, holott továbbra is azonos munkát teljesítenek, úgy dolgoznak, mint korábban.

Szerinte az egészségügyi minisztérium már felszólította az egészségügyi vezetők intézkedései által érintetteket, hogy tegyenek panaszt az ukrán Állami Munkaügyi Szolgálat regionális osztályain.

"Ha az ellenőrzés megerősíti ezt a tényt, akkor az intézményvezetőt minden alkalmazott után 65 000 hrivnyás pénzbírsággal sújtják. Fontos, hogy az ellenőrzés során az Állami Munkaügyi Szolgálat ne fedje fel a kérelmező kilétét"

– magyarázta a politikus.

Ha egy egészségügyi intézmény vezetése valóban nem érti, hogy a tarifák emelése esetén hogyan lehet biztosítani a béremelést, akkor a helyi hatóságoktól, az Országos Egészségügyi Szolgálattól és az Egészségügyi Minisztériumtól kell segítséget kérni, és közösen keresni a probléma megoldásának lehetőségeit.  – mondta Raduckij.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.