Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 23. – 09:20 |
Ukrajna fővárosában egy 12 emeletes épület tetejére az egyik lakó egy kisebb házat épített fel, melyhez egy zöldséges kertet is kialakított. Fotó: Informator

Hirdetés

Ukrajna fővárosában egy 12 emeletes épület tetejére az egyik lakó egy kisebb házat épített fel, melyhez egy zöldséges kertet is kialakított.

A Podrobnosti.ua szerint Kijevben az egyik 12 emeletes épületének nyugdíjas lakója még 2012-ben úgy döntött, hogy felépít a tetőre egy kis házat, amelyet a helyiek "Carlson házának" neveznek. Ráadásul a férfi kertet is berendezett  ott – írja a portál.

A szabályozó hatóságok csak nemrég vették észre az építményt. A hatóságok felszólították a férfit, hogy bontsa le az épületet. Emellett a nyugdíjas pénzbírságot is kaphat.

A nyugdíjas elmondása szerint azért döntött úgy, hogy nyugdíjba vonulása után fából készült nyaralót épít, mert "unalmas lett neki a kődzsungelben".

A férfi úgy döntött, hogy kertes házat épít közvetlenül egy 12 emeletes épület tetején. Elvégezte a tető nagyjavítását, és megkezdte a helyiségek építését. Eleinte egy 12 négyzetméteres forgácslap szerkezetet készített, de később bővítette.

A férfi a lakóhelye szerinti sokemeletes épület folyosójáról megy fel a tetőre.

Ugyanakkor sem víz, sem villany, sem fűtés nincs az építményben.

Magán a házon kívül a nyugdíjas még egy "udvart" is berendezett. A férfi feleségével együtt virágágyásokat és  zöldségeket ültetett. Az esővíz összegyűjtésére a férfi fürdőkádat szerelt fel, és szárítókötelet is húzott ki a ruhaszárításhoz.

Emellett a nyugdíjas kerti hintákat, padokat szerelt fel, az ide érkező unokák biztonsága érdekében pedig mindent bekerített.

A ház lakóinak, valamint a szolgáltató cég vezetőjének semmilyen kifogása nincs a férfival szemben, mivel az épület nem zárja el a bejáratot a vészkijáratokhoz vagy a kommunikációhoz.

Ez azonban nem befolyásolja a hatóság döntését, az ügyészségen feljelentették a férfit.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.