Politika | 2022. 01. 23. – 15:33 |
Az Ukrajna elleni esetleges orosz invázió körüli pánikkeltés Vlagyimir Putyin orosz elnök malmára hajtja a vizet, ha megengedik neki, hogy destabilizálja az országot, akkor az orosz csapatoknak nem is kell támadniuk – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrajna elleni esetleges orosz invázió körüli pánikkeltés Vlagyimir Putyin orosz elnök malmára hajtja a vizet, ha megengedik neki, hogy destabilizálja az országot, akkor az orosz csapatoknak nem is kell támadniuk – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter egy szombati rádióinterjúban, adta hírül az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője az ukrán Szabadság Rádiónak nyilatkozva azt mondta:

„Oroszország katonai manővereket hajt végre az ukrán határon, haditechnikát von össze. Ukrajnát azonban még nem támadta meg”

- közölte a Karpat.in.ua.

Hozzátette:

„sőt, ez az orosz haderő nincs is teljes harci készültségben, hogy támadást hajthasson végre. Eközben rengeteg közlés hallható a partnereinktől, hogy a háború elkerülhetetlen.”

A miniszter szerint az ilyen információs háttér következtében Ukrajnában esett a hrivnya árfolyama, a befektetők pedig felszámolják a projektjeiket.

„Putyin még el sem indította a támadást, de mi a kezére játszunk, és ennek köszönhetően előnyre tesz szert. Ha engedjük Ukrajna destabilizálását a pánikkeltéssel, akkor Putyinnak nem is kell támadnia”

– sajnálkozott Dmitro Kuleba.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.