Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 24. – 09:30 |
Egy ukrajnai házaspár európai körútra indult, ahol a nőnél hirtelen megindult a szülés. 90 ezer eurós számlát állítottak ki számára. Fotó: Internet

Hirdetés

Európai körúton szült az ukrán nő: 90 ezer eurós számlát kapott; Kuleba felszólította Németországot, hogy hagyja abba Putyin biztatását egy Ukrajna elleni újabb támadásra; Kuleba pánikkeltéssel és Ukrajna destabilizálással vádolja a nyugati médiát; Kijevben egy nyugdíjas kertes házat épített egy 12 emeletes épület tetejére; A brit külügyminisztérium szerint Moszkva Oroszország-párti politikusokat akar hatalomra juttatni Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. január 23-án.

Európai körúton szült az ukrán nő: 90 ezer eurós számlát kapott

Egy ukrajnai házaspár európai körútra indult, ahol a nőnél hirtelen megindult a szülés. 90 ezer eurós számlát állítottak ki számára. Egy herszoni házaspár európai körútra indult, mely során turistabusszal Lembergből Krakkóba utaztak, majd pedig Drezdába. Az újévet Párizsban köszöntötték - írja a Podrobnosti.ua. A nő 7 hónapos terhes volt, de jól érezte magát.  A nőnél azonban a buszon hirtelen megindult a szülés. A jármű egy benzinkútnál állt meg, ahová egy helikopterrel jött ki a szakorvos és egy mobil csapat. Alena, az édesanya egy lánynak adott életet. Az újdonsült anya most is az ambergi (Németország) klinikán van.

Kuleba felszólította Németországot, hogy hagyja abba Putyin biztatását egy Ukrajna elleni újabb támadásra

Dmitrij Kuleba külügyminiszter tőle is szokatlanul élesen reagált a magas rangú német tisztségviselők legutóbbi kijelentéseire, amelyek szerint tilos fegyverek szállítása Ukrajnának, és hogy a Krím soha nem kerül vissza Ukrajnához, felszólítva Németországot, hogy hagyja abba Vlagyimir Putyin orosz elnök biztatását Ukrajna elleni újabb támadásra – adta hírül az rbc.ua hírportál szombaton a miniszter Twitter-oldalára hivatkozva. A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője a bejegyzésében azt írta: „Németország legutóbbi nyilatkozatai a védelmi fegyverek Ukrajnának történő átadásának tilalmáról, a többi között harmadik felek erre való engedélyének megadása mellett, a Krím Ukrajnához való visszakerülési lehetőségének a tagadásáról, Oroszország SWIFT-ről történő leválasztásával kapcsolatos hezitálásról, nem felelnek meg a kapcsolataink szintjének és a jelenlegi biztonsági helyzetnek.” - közölte a Karpat.in.ua. Mint hangsúlyozta, ma minden eddiginél fontosabb a Nyugat egysége Oroszországgal szemben az elrettentése érdekében.

Kuleba pánikkeltéssel és Ukrajna destabilizálással vádolja a nyugati médiát

Az Ukrajna elleni esetleges orosz invázió körüli pánikkeltés Vlagyimir Putyin orosz elnök malmára hajtja a vizet, ha megengedik neki, hogy destabilizálja az országot, akkor az orosz csapatoknak nem is kell támadniuk – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter egy szombati rádióinterjúban, adta hírül az rbc.ua hírportál. A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője az ukrán Szabadság Rádiónak nyilatkozva azt mondta: „Oroszország katonai manővereket hajt végre az ukrán határon, haditechnikát von össze. Ukrajnát azonban még nem támadta meg”. Hozzátette: „sőt, ez az orosz haderő nincs is teljes harci készültségben, hogy támadást hajthasson végre. Eközben rengeteg közlés hallható a partnereinktől, hogy a háború elkerülhetetlen.”

Kijevben egy nyugdíjas kertes házat épített egy 12 emeletes épület tetejére

Ukrajna fővárosában egy 12 emeletes épület tetejére az egyik lakó egy kisebb házat épített fel, melyhez egy zöldséges kertet is kialakított. A Podrobnosti.ua szerint Kijevben az egyik 12 emeletes épületének nyugdíjas lakója még 2012-ben úgy döntött, hogy felépít a tetőre egy kis házat, amelyet a helyiek "Carlson házának" neveznek. Ráadásul a férfi kertet is berendezett  ott – írja a portál. A szabályozó hatóságok csak nemrég vették észre az építményt. A hatóságok felszólították a férfit, hogy bontsa le az épületet. Emellett a nyugdíjas pénzbírságot is kaphat. A nyugdíjas elmondása szerint azért döntött úgy, hogy nyugdíjba vonulása után fából készült nyaralót épít, mert "unalmas lett neki a kődzsungelben". A férfi úgy döntött, hogy kertes házat épít közvetlenül egy 12 emeletes épület tetején. Elvégezte a tető nagyjavítását, és megkezdte a helyiségek építését. Eleinte egy 12 négyzetméteres forgácslap szerkezetet készített, de később bővítette. A férfi a lakóhelye szerinti sokemeletes épület folyosójáról megy fel a tetőre.

A brit külügyminisztérium szerint Moszkva Oroszország-párti politikusokat akar hatalomra juttatni Ukrajnában

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. A tárca közölte: információi vannak arról, hogy az orosz kormány - miközben még fontolgatja, hogy lerohanja-e és elfoglalja-e Ukrajnát - arra törekszik, hogy Ukrajna élére egy oroszbarát vezetőt állítson, és Moszkva egyik potenciális jelöltje Jevhenyij Murajev egykori ukrán parlamenti képviselő - közölte az MTI. A londoni külügyminisztériumnak a vasárnapi tájékoztatás szerint arról is értesülései vannak, hogy az orosz hírszerzési szolgálatok számos más volt ukrán politikussal szintén kapcsolatban állnak. Közéjük tartozik a brit külügyi tárca szerint Szerhij Arbuzov, aki 2012 és 2014 között első miniszterelnök-helyettes, 2014-ben ügyvezető miniszterelnök volt Ukrajnában.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.