Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 24. – 08:00 |
Mind a négy elkövető el akarta kerülni az Otthon (Вдома) alkalmazás telepítését, amely ellenőrzi a házi karantént külföldről való visszatérés után. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján a Csapi Határőrség munkatársai január 22-én négy megvesztegetési kísérlet rögzítettek.

Mind a négy elkövető el akarta kerülni az Otthon (Вдома) alkalmazás telepítését, amely ellenőrzi a házi karantént külföldről való visszatérés után.

Hárman ajánlottak fel kenőpénzt a csapi (Druzsba) vasúti ellenőrző ponton.

A három ukrán férfi útlevelet nyújtott be a határőröknek, amelyek közül az egyikbe 2000, a másik kettőbe egyenként 1000 forintot tettek be. A férfiaknak nem volt oltási igazolásuk, s az alkalmazást sem akarták letölteni.

Egy másik eset a csapi autós ellenőrző pontnál történt. A 49 éves kárpátaljai férfi az utazók biztonságát figyelmen kívül hagyva szintén abban reménykedett, hogy csúszópénz felajánlásával elkerülheti a házi karantént.

A határőrök minden esetben elutasították a pénzt, a helyszínre pedig kihívták az ungvári rendőröket.

A vonatkozó dokumentumok összeállítása és az Otthon alkalmazás letöltése után minden szabálysértőt regisztráltak Ukrajnába való belépésre, s ők rendőrök kíséretében elhagyták az ellenőrző pontokat - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ázsiai migránsokat vettek őrizetbe Asztélynàl. Öt illegális migránst vettek őrizetbe az ukrán határőrök Asztélynál, az ukrán-magyar határ közelében.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.