Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 24. – 09:04 |
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a német kormány megtagadta a fegyverek szállítását Ukrajnának. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a német kormány megtagadta a fegyverek szállítását Ukrajnának.

A német szövetségi kormány ragaszkodik ahhoz az álláspontjához, hogy nem ad fegyvert olyan területekre, ahol továbbra is konfliktusok zajlanak

– írja a Korrespondent.net.

Berlin ráadásul nem akar beleegyezni a volt Bundeswehr-készletek Észtországból Ukrajnába történő szállításába.

"Németország elutasítása ebben a kérdésben az ukrán nyilvánosságot is kiábrándítja. Sajnos az ukránok évtizedekig emlékezni fognak erre, és ez külügyminiszterként nagyon szomorú számomra. Szeretném, ha a partnerségünk virágozna, és hogy az emberek barátságosak legyenek egymással" – mondta Kuleba a Welt am Sonntag kiadványnak.

Leszögezte, tiszteletben tartja a fegyverexport-politikát magyarázó német múltra vonatkozó utalásokat, de ezzel nem ért egyet.

Ukrajna hatalmas veszteségeket és pusztulást szenvedett a második világháborúban. Most, hogy ismét szenvedünk és fenyegetnek bennünket, az egyetlen helyes politika,

ha megengedik, hogy megvédjük magunkat – mondta a miniszter.

"Minél erősebb most Ukrajna, annál kisebb a kockázata egy újabb katonai konfliktusnak Oroszországgal. Egyszerűen azért, mert Putyin nem indít új támadást Ukrajna ellen, tudva, hogy az ár túl magas lesz" - tette hozzá Kuleba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba pánikkeltéssel és Ukrajna destabilizálással vádolja a nyugati médiát. Az Ukrajna elleni esetleges orosz invázió körüli pánikkeltés Vlagyimir Putyin orosz elnök malmára hajtja a vizet, ha megengedik neki, hogy destabilizálja az országot, akkor az orosz csapatoknak nem is kell támadniuk – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.