Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 24. – 12:18 |
Varsó nem tervezi a lengyel hadsereg katonáinak Ukrajnába küldését – mondta Pavel Szoloh, a lengyel nemzetbiztonsági hivatal vezetője.  Fotó: Internet

Hirdetés

Varsó nem tervezi a lengyel hadsereg katonáinak Ukrajnába küldését – mondta Pavel Szoloh, a lengyel nemzetbiztonsági hivatal vezetője az egyik lengyel kiadványnak adott interjúban.

"Ma nem áll fenn az a téma, hogy a lengyel hadsereg támogassa Ukrajnát.

Politikai dimenzióban nyújtunk kétoldalú segítséget, a NATO és az EU keretein belül" - mondta Szoloh, akit az Interfax.com.ua idéz.

Hozzátette: amíg az ukránok nem várnak további katonákat más országokból, a fegyverszállításról szóló tárgyalások folytatódnak.

Szoloh emlékeztetett arra, hogy "a támogatás kérdése kétnapos konzultációk tárgya volt Andrzej Duda (Lengyelország) és Volodimir Zelenszkij (Ukrajna) elnökök között".

A lengyel katonák jelenlegi ukrajnai jelenlétével kapcsolatos helyzetet kommentálva Szoloh azt mondta,

"ez a mostani gyakorlatokon múlik".

"Lengyelország és Ukrajna katonai együttműködése elsősorban a kiképzési küldetésekre terjed ki, amelyekben segítünk például az Egyesült Államokkal és Kanadával. Az ukrán hadsereg kompatibilitását dolgozzuk ki a NATO szövetséges országok fegyveres erőivel" - tette hozzá a Lengyel Nemzeti Biztonsági Hivatal vezetője.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Borrell szerint az EU nem hívja haza a diplomatákat Ukrajnából. Az Európai Unió nem követi Washington példáját, és nem hívja haza diplomatáit Ukrajnából - jelentette ki Josep Borrell. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.