Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 24. – 13:30 | Nagy-Britannia |
Nagy-Britannia és más nyugati országok gazdasági szankciókat vetnek ki Oroszország ellen, ha az megtámadja Ukrajnát, de brit csapatok odaküldése "rendkívül valószínűtlen". Fotó: Internet

Hirdetés

Nagy-Britannia és más nyugati országok gazdasági szankciókat vetnek ki Oroszország ellen, ha az megtámadja Ukrajnát, de brit csapatok odaküldése "rendkívül valószínűtlen" - számolt be Dominic Raab, a brit igazságügyi miniszter és miniszterelnök-helyettes a Sky News tv-csatornának adott interjújában.

Raab kijelentette, hogy Nagy-Britannia és nyugati szövetségesei támogatták Ukrajnát,

és "egymás mellett állnak" vele, mondván, Oroszországnak "nagyon súlyos következményekkel" kell majd szembenéznie, ha megkísérelne behatolni az országba, vagy ha egy bábrendszer hozna létre - írja a Liga.net.

Arra a kérdésre, hogy egy orosz invázió esetén Nagy-Britannia küld-e csapatokat Ukrajnába, azt mondta:

"Nagyon valószínűtlen, hogy ezt megtesszük.

De készen állunk, és már részt veszünk az ukránok védelmében való támogatására szolgáló kiképzési programokban".

Tegnap Ukrajna egyesült királyságbeli nagykövete, Vadim Prisztajko kijelentette, hogy Ukrajna brit csapatokat hívhat a területére, ha megkezdődik az aktív ellenségeskedés Oroszországgal.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a brit külügyminisztérium szerint Moszkva Oroszország-párti politikusokat akar hatalomra juttatni Ukrajnában. A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.