Karpat.in.ua
| 2022. 01. 25. – 17:00 |
Danilov szerint Oroszország fő feladata az Ukrajnával való konfrontációban a belső helyzet destabilizálása, amelyet egyelőre sikeresen folytat. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára egy hétfői brit médiainterjúban kijelentette, hogy Oroszország fő feladata az Ukrajnával való konfrontációban a belső helyzet destabilizálása, amelyet egyelőre sikeresen folytat – adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Danilov a BBC News Ukrajina brit orgánumnak nyilatkozva azt mondta,

szerinte az ukrán határhelyzet eszkalációja nem volt újdonság Kijevnek, hiszen Ukrajna régóta figyeli az orosz csapatlétszám növelését.

„Ismerjük Oroszország terveit és szándékait, ezért nem hangoskodnunk. Békére, nyugalomra van szükségünk, hogy mindenki tegye a maga dolgát, amit teszünk is” – fogalmazott.

Az RNBO-titkár úgy vélte, „Oroszország első számú feladata országunk belső helyzetének a destabilizálása. Ma sajnos ezt zömmel nagyon sikeresen teszik.”

Mint hangsúlyozta, „a mi feladatunk, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben végezzük a dolgunkat. Ezt tesszük.”

Danilov kiemelte azt is, hogy Ukrajna felkészül Oroszország lépéseire. „Megteszik-e ezeket, nem tudjuk, de mi erre készülünk, és itt nem kell hangsúlyt tennünk. Mi ezt tudjuk, tisztában vagyunk vele” – emlékeztetett az RNBO titkára.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.