Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 25. – 13:47 | Kárpátalja |
A 48 éves gyanúsított 86 automata fegyverhez való lőszert és egy RGD-5 gránátot adott el előre meghatározott összegért. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján lőszer- és gránátárusítás közben a rendőrök őrizetbe vettek egy korábban elítélt 48 éves szolyvai lakost. A gyanúsítottat ideiglenes letartóztatásba helyezték. Az ügyben folyik a nyomozás.

A Szolyvai Kerületi Rendőrség munkatársai információt kaptak arról, hogy az egyik helyi lakos illegálisan tárol lőszert, és azt a járásban árusítja.

A rendőrök azonnal megindították az operatív és nyomozati intézkedéseket, amelyek célja a veszélyes tárgyak elterjedésének megakadályozása.

Ennek eredményeként sikerült őrizetbe venniük a gyanúsítottat a lőszereladás során.

A gyanúsított és az ügyfél találkozója egy elhagyott városi épületben zajlott. A 48 éves gyanúsított 86 automata fegyverhez való lőszert és egy RGD-5 gránátot adott el előre meghatározott összegért.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 286. cikkelye (illegális fegyverkezelés) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A 48 éves gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték. Még folyik a nyomozás.

Úgy tudni, a gyanúsított csak nemrég szabadult a börtönből, ahol hasonló bűncselekmény miatt töltötte büntetését.

A rendfenntartók jelenleg is vizsgálják a lefoglalt lőszer eredetét - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.