Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 25. – 11:30 |
Az ukránok a családi költségvetés 46%-át költik élelmiszerre - mondta Oleh Pendzin. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukránok a családi költségvetés 46%-át költik élelmiszerre - mondta Oleh Pendzin, a Gazdasági Vitaklub ügyvezető igazgatója, az Ukrán Szakszervezetek Szövetségének osztályvezetője a Hromadske Rádió egyik műsorában.

"Az alacsony és a magas árak adják annak értékelését, hogy képesek vagyunk-e vásárolni ezeken az árakon" - nyilatkozta Pendzin, akit a Hromadske Rádió idéz.

Szerinte, ma egy kilogramm marhahús Ukrajnában körülbelül 200 hrivnyába, Svájcban pedig körülbelül 40 svájci frankba kerül, ami 1200 hrivnya.

A svájciaknak a marhahús kilogrammonkénti 1200 hrivnya sok vagy kevés, ha 10 500 svájci frank átlagfizetése van, adózás után pedig 6 és fél ezer frank marad?

Egy svájci családnál az étkezési kiadások a család bevételének 8,5%-át teszik ki.

Ukrajnában ez 46% - magyarázta Pendzin.

"Magas ár az 1200 hrivnya egy kiló marhahúsért? Valószínűleg nem. Ugyanakkor az ukránoknak ez rendkívül magas ár. Egy ukrán polgár soha az életben nem vásárolt ennyiért" – mondta Pendzin az árakkal kapcsolatos kérdésre válaszolva.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a csirkehús továbbra is a legolcsóbb Ukrajnában. Az információk szerint 2021 decemberében 1 kg csirkehús átlagosan 72,8 hrivnyába került, míg a csirkefilé 117,1 hrivnyába került. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.