Politika | 2022. 01. 25. – 20:00 |
Minden az ellenőrzésünk alatt van, pánikra nincs semmi ok, Ukrajna elkötelezett a kelet-ukrajnai konfliktus békés rendezése mellett – jelentette ki hétfőn Volodimir Zelenszkij. Fotó: Internet

Hirdetés

Minden az ellenőrzésünk alatt van, pánikra nincs semmi ok, Ukrajna elkötelezett a kelet-ukrajnai konfliktus békés rendezése mellett – jelentette ki hétfőn Volodimir Zelenszkij elnök a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ülését követően videoüzenetében, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az államfő azt mondta: „minden ellenőrzés alatt van, nincs ok a pánikra".

Mint közölte, az RNBO-ülés első témája a kelet-ukrajnai helyzet volt.

Jelezte, hogy folyik a térség helyzetének teljes deeszkalációjára irányuló munka. Kiemelte, hogy az ukrán fél elkötelezett a konfliktus békés megoldása mellett.

Zelenszkij szavai szerint az RNBO ülésének második témája az energiabiztonság kérdése volt.

Arról biztosította a lakosságot, hogy Ukrajna nyugodtan fogja átvészelni a fűtési idényt.

Úgy vélte, az ország elegendő gázzal és szénnel rendelkezik, és a készletek folyamatosan nőnek.

A harmadik témával, a koronavírussal kapcsolatban az elnök elismerte, hogy Ukrajnában nő az új betegek száma, de a kórházakban azonban csak az ágyak 28%-a foglalt. „Minden annak köszönhető, hogy mi, ukránok megértettük, mennyire fontos a védőoltás” – mutatott rá Volodimir Zelenszkij.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij nyugalomra intette az ukránokat. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfői videoüzenetében arra kérte az ukránokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat, és "ne kiabálják, hogy minden odaveszett". 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.