Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 26. – 13:59 | Ukrajna |
Az ukrán kormány azon döntése, hogy korlátozza számos áru kereskedelmi kibocsátását, oda vezethet, hogy a kiskereskedelmi láncok számára egyszerűen veszteséges lesz az értékesítés. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán kormány azon döntése, hogy korlátozza számos áru kereskedelmi kibocsátását, oda vezethet, hogy a kiskereskedelmi láncok számára egyszerűen veszteséges lesz az értékesítés. Ennek következtében azok eltűnhetnek üzleteink polcairól - fejtette ki véleményét Ilja Neszhodovszkij, a Társadalmi-gazdasági Transzformációs Intézet igazgatója.

A szakember szerint előfordulhat, hogy a kiskereskedelmi láncok elutasíthatják egyes termékek vásárlását - írja az Unian.net.

"A kereskedelmi árrés az az összeg, amelyet a kiskereskedelmi lánc folyó bérleti, logisztikai, eladói, rezsi költségeinek fedezésére kap.

Ha ez nem fedezi a kiadásaikat, egyszerűen elutasíthatják az ilyen termékek beszerzését" - jegyezte meg a szakértő.

Neszhodovszkij azt sem zárja ki, hogy az állami szabályozás bevezetése elkerülhetetlenül befolyásolja a termékek minőségét.

"Annak érdekében, hogy a termékek iránti kereslet megmaradjon és megfeleljen a Miniszteri Kabinet követelményeinek, a gyártó a legrosszabb alapanyagokat használja fel a gyártás során, hogy ezen az áron értékesítsen" – véli a szakember.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.