Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 26. – 09:30 |
Babják Zoltán polgármester arra kéri a lakosokat, hogy tartsák be a járványügyi szabályozásokat. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Beregszászi kistérség lakosainak figyelmébe!; Március 1-től emelkednek a nyugdíjak Ukrajnában; A nyelvét is ki akarták vágni annak a 22 éves fiúnak, akit meggyilkoltak Ukrajnában (Video); Hulladéklerakó épül a Beregszászi Járásban; Reznyikov felszólította Ukrajna lakosságát, gondolja át, hogyan tudja segíteni a hadsereget, ha Oroszország támad. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. január 25-én.

A Beregszászi kistérség lakosainak figyelmébe!

Ukrajnában újra rohamosan terjed a koronavírus-fertőzés, a betegek száma folyamatosan nő, a szomszédos Ivano-Frankivszk megyében már bevezették a vörös zónát. A hírt Babják Zoltán polgármester tudatta közösségi oldalán, aki arra kér mindenkit, hogy annak érdekében, hogy elkerüljük a hasonló helyzetet, felelősségteljesen álljunk a körülményekhez és szigorúan tartsuk be a karanténszabályokat. Szerinte nagyon fontos, hogy amennyiben torokfájást, gyengeséget, köhögést, tüsszögést, lázat tapasztalnak, maradjanak otthon, s lehetőség szerint végezzenek távmunkát. A polgármester a munkaadókat is arra kéri, hogy legyenek toleránsak dolgozóikkal szemben.

Március 1-től emelkednek a nyugdíjak Ukrajnában

Március 1-től átlagosan 500 hrivnyával emelkednek a nyugdíjak Ukrajnában. Denisz Smihal ukrán miniszterelnök bejelentette, hogy március 1-től 14%-kal emelik a nyugdíjakat az országban. Átlagosan 500 hrivnyával nőnek a nyugdíjasok kifizetései - közölte az RBC-Ukraine Smihalnak a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülését követő tájékoztatójára hivatkozva. "Március 1-től a nyugdíjakat 14%-kal indexálják. Átlagosan 500 hrivnyával emelkednek a nyugdíjak" - mondta Smihal.

A nyelvét is ki akarták vágni annak a 22 éves fiúnak, akit meggyilkoltak Ukrajnában (Video)

Ukrajnában, a Csernyihiv régióbeli Kamenszkaja Szloboda faluban két helyi férfi agyonvert egy 22 éves fiatalembert. A szemtanúk azt állítják, hogy a támadók alkohol- és kábítószer hatása alatt voltak – írja a Korrespondent.net hírportál. A tragédia január 18-án éjjel történt egy helyi lakos Tatyana Vorosilo házában. Olekszij Morozov meglátogatta őt barátnőjével együtt. Éjszaka két férfi, akiknek a fiatalemberre volt szükségük, betörtek a házba, és kiütötték a bejárati ajtót. Miután behatoltak a szobába, mindenki szeme láttára azonnal verni kezdték a fiatalembert. Aztán a ház tulajdonosait bezárták a szomszéd szobába, ezért ők nem tudtak segíteni az áldozaton. Olekszij Morozov a verés után néhány órával a kórházban halt meg.

Hulladéklerakó épül a Beregszászi Járásban

Miskolci cég nyerte a nyíregyházi székhelyű SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. és a kisvárdai székhelyű Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás által hulladéklerakó építésére kiírt közbeszerzést. E szerint a Beregszászi Járásban (Kárpátalja), Jánosi településen a hulladéklerakó kialakításához kapcsolódó kivitelezési munkákat a miskolci MENTO Környezetkultúra Kft. végezheti el nettó 7,059 millió eurós ajánlatával - írja a szabolcsihir.hu. Ez tartalmazza geodéziai munkák elvégzését, bontási munkák részfeladatait, földmunkavégzés részfeladatait, őrzés-védelmi munkákat, szállítási munkák részfeladatait, építési-bontási hulladékok szállítási munkáit, villamossági munkákat, gyengeáram szerelési munkákat, építőmesteri munkákat.

Reznyikov felszólította Ukrajna lakosságát, gondolja át, hogyan tudja segíteni a hadsereget, ha Oroszország támad

Olekszij Reznyikov védelmi miniszter arra szólította az ukránokat, hogy fontolják meg, hogyan segíthetik majd a hadsereget, amikor Oroszország megtámadja Ukrajnát – adta hírül az rbc.ua hírportál hétfőn a Védelmi Minisztérium honlapjára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz. A jelentés szerint Reznyikov kijelentette: „felszólítom az állampolgárokat, fontolják meg, miként kapcsolódhatnak be az állam védelmébe.” Hozzátette, „az ukrán fegyveres erők harci egységeinek külön tartalékai vannak. A területvédelem tartalékának képzésével egyidejűleg kell feltöltenünk és javítanunk a fegyveres erők más komponensei tartalékának a minőségét.” Kiemelte: „van miből válogatnunk.” A miniszter ugyanakkor hozzátette, hogy az ukrán fegyveres erők harci egységeinek külön tartalékai vannak.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.