Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 26. – 08:47 | Kárpátalja |
A bűncselekmény gyanúsítottját már azonosították és őrizetbe vették. Jelenleg előzetes letartóztatásban van. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Nagyszőlősön a rendőrség nyomozói egy gyilkosság ügyében nyomoznak. A bűncselekmény gyanúsítottját már azonosították és őrizetbe vették. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Január 25-én reggel 8 óra körül egy 35 éves nagyszőlősi lakos tárcsázta a 102-es segélyhívó számot.  

A nő elmondta, hogy 44 éves testvérét holtan találta otthon.

A gyorsreagálású csapat és a helyi rendőrség nyomozócsoportja azonnal kiérkezett a helyszínre. A nyomozók és egy szakértő megvizsgálta a holttestet, és erőszakos halálra utaló nyomokat találtak, mégpedig arc és fej sérülések voltak a holttesten.

Amíg a rendőrség munkatársai a tetthelyen helyszíneltek, a bűnügyi rendőrök megkezdték a gyilkosságban érintett személy azonosítását és felkutatását.

Kiderült, hogy halála előestéjén a 44 éves áldozat nővére férjével együtt italozott. Egy idő után a férfiak között veszekedés tört ki, melynek során a 35 éves házi gazda többször arcon ütötte vendégét,

majd amikor a sértett a földre esett, a támadó eszméletvesztéséig folytatta a rugdosást.

A támadó, miután felismerte, hogy felesége testvére meghalt, elvette iratait és elmenekült a házból.

A megyei rendőrség minden osztaga a gyilkos keresésére összpontosított, és ez lehetővé tette a szökevény gyors megtalálását.

A gyanúsítottat Munkácson vették őrizetbe, ahová tömegközlekedési eszközzel jutott el. A rendőrök már ideiglenes letartóztatásba helyezték őt.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a fogvatartottnak már a 2000-es évek elején gondjai voltak a törvénnyel,

és szándékos súlyos testi sértés miatt töltötte büntetését.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 115. cikkelye (szándékos gyilkosság) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. A cikkely szerint az elkövetőre akár 15 év börtön is várhat.

Az ügyben még folyik a nyomozás - jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a nyelvét is ki akarták vágni annak a 22 éves fiúnak, akit meggyilkoltak Ukrajnában. Ukrajnában, a Csernyihiv régióbeli Kamenszkaja Szloboda faluban két helyi férfi agyonvert egy 22 éves fiatalembert.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.