Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 26. – 14:20 | Ukrajna |
A parlament azt tervezi, hogy 2022 végére eltörli az egyéni vállalkozókra kiszabott bírságot a pénztárgépek hiánya miatt. Fotó: Internet

Hirdetés

Ruszlan Sztefancsuk, a Legfelső Tanács elnöke közölte, hogy a nap vége előtt benyújtják a pénztárgépek hiánya miatti bírság ideiglenes eltörléséről szóló törvényjavaslatot.

A parlament azt tervezi, hogy 2022 végére eltörli az egyéni vállalkozókra kiszabott bírságot a pénztárgépek hiánya miatt.

Ezt Ruszlan Sztefancsuk, a Legfelső Tanács elnöke jelentette ki a frakcióvezetőkkel folytatott megbeszélése után – írja az RBC Ukrajna hírportál.

"Ma, a nap végére benyújtják a vonatkozó törvényjavaslatot, amely szerint ez év végéig nem fizetnek bírságot azok, akik nem vettek pénztárgépet, feltéve, hogy a közeljövőben beszerzik az eszközt" - mondta Sztefancsuk.

Megjegyzendő, hogy a megfelelő törvényjavaslatot a Legfelső Tanács Pénzügyi, Adó- és Vámpolitikai Bizottságának vezetője, Daniil Hetymancev javasolta.

A hírek szerint már második napja zajlik az egyéni vállalkozók tüntetése a pénztárgép-telepítési kötelezettség eltörlésével kapcsolatban.

Mint tudjuk, Ukrajna adótörvénykönyve szerint 2022. január 1-jétől a második-negyedik csoportba tartozó, készpénzes elszámolást végző adófizetőknek tevékenységük során

pénztárgépeket és/vagy elszámolási műveletek szoftverregisztrálóit kell használniuk.

A pénztárgépek használatának megsértéséért kiszabott szankciók a jogsértéssel értékesített áruk értékének 100% -ának megfelelő bírságot írnak elő, és az azt követő szabálysértésért már az áru értékének 150%-át kell majd befizetnie.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.