Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 26. – 14:30 | Ukrajna |
Jelenleg hazánk a 122. helyen áll a 180 ország rangsorában. Fotó: Internet

Hirdetés

A Transparency International Ukrajna szerint a Korrupció Érzékelési Indexe (CPI) azt mutatja, hogy az ország egy pontot veszített a tavalyihoz képest. A 2021-es évben Ukrajna 32 pontot kaptott a 100 lehetségesből.

Jelenleg hazánk a 122. helyen áll a 180 ország rangsorában

- írja az UBR.ua hírportál.

Érdemes megjegyezni, hogy Ukrajna értékelése 5 pozíciót veszített a tavalyi adatokhoz képest, amikor az ország a 117. helyet foglalta el, 33 pontot szerezve.

Az olyan országok, mint Zambia, Nepál, Egyiptom, a Fülöp-szigetek és Algéria 1 ponttal vannak Ukrajna előtt. A szomszédos államok közül az ukrán mutató ismét magasabb, mint az oroszé (136. hely).

A hatóságok késleltetik számos fontos korrupcióellenes ígéret végrehajtását.

Egyrészt az Alkotmánybíróság 2020-as döntése után újraindult a korrupcióellenes reform jelentős része, és alaptörvényeket fogadtak el a az ukrán bírák magas minősítésű bizottságának és az Igazságügyi Főtanács újraindítására.

Másrészt továbbra is vannak negatív gyakorlatok, amelyek ellentételezik az eredményeket – kommentálta Andrij Borovik, a Transparency International Ukrajna ügyvezető igazgatója.

Azt is hozzátette, hogy "a korrupcióellenes napirendtől való eltérések Ukrajna belső és külső ellenségeinek egyaránt a kezére játszanak".

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.