Karpat.in.ua
| 2022. 01. 27. – 14:00 |

Egyetlen bolgár katona sem fog részt venni egy Ukrajna területén zajló, esetleges hadműveletben – jelentette ki Sztefan Janev bolgár védelmi miniszter

Egyetlen bolgár katona sem fog részt venni egy Ukrajna területén zajló, esetleges hadműveletben – jelentette ki Sztefan Janev bolgár védelmi miniszter. Fotó: Internet

Hirdetés

Egyetlen bolgár katona sem fog részt venni egy Ukrajna területén zajló, esetleges hadműveletben – jelentette ki Sztefan Janev bolgár védelmi miniszter szerdán a parlamentben.

 „Egyetlen bolgár katona sem vesz részt semmilyen katonai akcióban Ukrajna vagy más állam területén, a nemzetgyűlés vagy a kormány döntése nélkül (…) ilyen lehetőséget nem veszünk figyelembe” – szögezte le Janev a parlamenti ülésen elhangzott felszólalásában, amelyet a Nova News televízió élőben közvetített, írja a Karpat.in.ua.

A miniszter elmondta: országa együtt fog működni a NATO kollektív biztonsági rendszere elemeinek megteremtésében, elsősorban saját védelmi képességének fejlesztésére, hadseregének és fegyverzetének korszerűsítésére összpontosítva.

A NATO hadgyakorlatain történő részvételre pedig felállítanak egy bolgár zászlóaljat, amely bolgár parancsnokság alatt fog működni.

A bolgár parlament szerdán rendkívüli ülést tartott, amelyen Kiril Petkov miniszterelnök, Sztefan Janev, a védelmi tárca irányítója és Teodora Gencsovszka külügyminiszter, valamint a különleges szolgálatok vezetői válaszoltak a bolgár kormánynak a NATO és Oroszország közötti feszültséggel kapcsolatos álláspontjára vonatkozó képviselői kérdésekre. Az ülés nagy része zárt ajtók mögött zajlott.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.