Politika | 2022. 01. 27. – 13:30 |

Ellentmondásos Oroszország megítélése a német társadalmon belül, ami nem csak a belpolitikában, de a NATO-szövetségesek között is frusztrációt okoz

Ellentmondásos Oroszország megítélése a német társadalmon belül, ami nem csak a belpolitikában, de a NATO-szövetségesek között is frusztrációt okoz. Fotó: Internet

Hirdetés

A külügyminiszter beszél valamiről, a Bundestag SPD-frakciója pedig valami másról, majd a kancellár is elmondja a magáét – írja egy elemző, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Ellentmondásos Oroszország megítélése a német társadalmon belül, ami nem csak a belpolitikában, de a NATO-szövetségesek között is frusztrációt okoz – írja az Euronews.

Szergej Szumlennij Kelet-Európa szakértő szerint tekinthetnek rájuk megszállóként, de úgy is, mint akik a nácizmus alól szabadították fel az országot.

Németország nem hajlandó fegyvereket küldeni Ukrajnába és nem küld katonákat Kelet-Európába, a NATO frontvonalakra sem.

Nemet mondott a javasolt legszigorúbb szankciók ötletére is, például Oroszország kizárására a SWIFT fizetési rendszerből.

A német Zöldek okoztak némi meglepetést, hiszen sokan úgy gondolták, hogy miután a párt adja a külügyminisztert, az keményebb álláspontot képvisel Oroszországgal szemben. Stefan Meister, a Német Külkapcsolatok Tanácsának munkatársa szerint még a kormányon belül sincs egyetértés abban, hogyan viszonyuljanak Oroszországhoz: A külügyminiszter beszél valamiről, a Bundestag SPD-frakciója pedig valami másról, majd a kancellár is elmondja a magáét – írja a portál.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.