Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 28. – 09:30 | Ukrajna |
Agyonlőtte öt társát, öt másikat pedig megsebesített csütörtökön egy ukrán sorkatona a kelet-ukrajnai Dnyipróban - közölte a belügyminisztérium. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy ukrán sorkatona agyonlőtte öt társát; A Beregszászi kistérségben bezárnak az óvodák és iskolák; Ukrajna hadserege megelőzi Lengyelországot a világrangsorban; Lövöldöző sorkatona: Eljárás indult az ukrán nemzeti gárda vezetői ellen; Illegális szemétlerakóra bukkant az SZBU a Beregszászi járásban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. január 27-én.

Egy ukrán sorkatona agyonlőtte öt társát

Agyonlőtte öt társát, öt másikat pedig megsebesített csütörtökön egy ukrán sorkatona a kelet-ukrajnai Dnyipróban - közölte a belügyminisztérium. Hírforrások beszámolója szerint az eset a hajnali órákban történt a Pivdenmas gépgyártó üzem területén - írja az MTI. A nemzeti gárdánál sorkatonai szolgálatát töltő 20 éves Artemij Rjabcsuk fegyverkiadás közben ismeretlen okból rálőtt katonatársaira Kalasnyikov gépkarabéllyal, majd a fegyverrel elmenekült. A halálos áldozatok között egy nő is van - derül ki belügyi tárca közleményéből.

A Beregszászi kistérségben bezárnak az óvodák és iskolák

Összeült a technogén-ökológiai biztonsággal és a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottság, mivel kistérségünk területén jelentősen megemelkedett a nyilvántartásba vett koronavírusos betegek száma. A hírt Babják Zoltán polgármester tudatta közösségi oldalán, ahol arról is tájékoztatást adott, hogy a 2022. január 26-i adatok szerint a fertőzöttek száma 135 volt. Az egészségügyi dolgozók arról adtak tájékoztatést, hogy 23 oktatási dolgozónál és gyereknél mutatták ki a fertőzést, ezenkívül rohamosan emelkedik az akut légúti fertőzésben szenvedők száma is, különösen az óvodákban. Városunk első embere kiemelte, hogy a bizottság döntése alapján 2022. január 28-tól (holnaptól) két hétre bezárnak az iskolák (a diákok távoktatásban fognak részesülni) és az óvodák a Beregszászi kistérség területén.

Ukrajna hadserege megelőzi Lengyelországot a világrangsorban

A Global Firepower nemzetközi társaság frissítette a világ országainak katonai erejének minősítését. 2022-ben Ukrajna hadserege a 22. helyet szerezte meg - írja az RBC Ukrajna hírportál a Global Firepower Index 2021 értékelésére hivatkozva. Csak az elmúlt évben Ukrajna három pozíciót emelkedett. A társaság adatai szerint hazánk haderőindexe 0,3266. "A Pwrlndx ideális becslése 0,0000, ami a jelenlegi GFP képletben reálisan elérhetetlen. Minél alacsonyabb a Pwrlndx értéke, annál erősebb az ország elméleti harci képessége" - áll a Global Firepower kiadványában. Ukrajna Tajvan és Kanada között helyezkedik el, amelyek erősségi indexei 0,3215, illetve 0,3601.

Lövöldöző sorkatona: Eljárás indult az ukrán nemzeti gárda vezetői ellen

Agyonlőtte öt társát, öt másikat pedig megsebesített csütörtökön egy ukrán sorkatona a kelet-ukrajnai Dnyipróban - közölte a belügyminisztérium. Agyonlőtte öt társát, öt másikat pedig megsebesített csütörtökön egy ukrán sorkatona a kelet-ukrajnai Dnyipróban - közölte a belügyminisztérium. Egyelőre nem ismert, hogy a katona miért követte el a tettét. A városban a tragédia után riadókészültségbe helyezték a rendőrséget és a nemzeti gárdát. A helyszínre utazott Mikola Balan, a nemzeti gárda parancsnoka. Az üzemet körbezárták a hatóságok, és amíg kutattak a szökött katonai után, civileket nem engedtek be a területére. Ruszlan Muzicsuk, a nemzeti gárda szóvivője a Szegodnya című lap érdeklődésére azt mondta, hogy a katona tavaly ősz óta teljesített szolgálatot az üzem védelmében. Korábban nem tapasztaltak nála mentális rendellenességet, és nem tartozott azon katonák közé sem, akik folyamatos pszichológiai megfigyelés alatt álltak. Az UNIAN hírügynökség hozzátette, hogy a sorkatona a dél-ukrajnai Odessza megyében lévő Izmajil városból származik, apa nélkül nőtt fel.

Illegális szemétlerakóra bukkant az SZBU a Beregszászi járásban

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nagyszabású környezetszennyezésen és termőföldkárosításon ért egy vállalkozást Kárpátalján.  A törvénysértők 5 hektárnyi saját maguk által elfoglalt földet alakítottak szemétlerakóvá, amivel több mint 58 millió hrivnya kárt okoztak a megye ökológiájában. A vizsgálat szerint a beregszászi önkormányzat egy 4,13 hektáros telket különített el az egyik külföldi befektetéssel működő helyi vállalkozás használatára, amely szilárd hulladék elszállításával foglalkozik. A szemétlerakó az elmúlt években túlzsúfolt volt, de az üzletemberek nem tettek semmit a méretének csökkentése érdekében. Ehelyett a tettesek lefoglalták a szomszédos, a helyi hatóságok által a terroristaellenes művelet résztvevőinek kiosztott mezőgazdasági telkeket, és folytatták a szemétszállítást, folyamatosan növelve hulladék mennyiséget. Az ilyen illegális tevékenységek eredményeként 5 hektáros területen természetes hulladéklerakó alakult ki, amely mennyiségileg meghaladja a hivatalosat.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.