Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 28. – 09:45 | Kárpátalja |
Január 27-én este a Csapi Határőrség munkatársai megakadályozták, hogy csaknem 20 kilogramm ezüstterméket illegálisan hozzanak be Kárpátaljára. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Január 27-én este a Csapi Határőrség munkatársai megakadályozták, hogy csaknem 20 kilogramm ezüstterméket illegálisan hozzanak be Kárpátaljára.

Az ukrán rendszámú Mercedes kisbusz átvizsgálása során, amellyel a sofőr a csapi ellenőrző ponton keresztül akart bejutni Ukrajnába, a határőrök feltételezték,

hogy rejtett tárgyakat, anyagokat szállítanak benne.

A határőrök a jármű alapos átvizsgálása mellett döntöttek, és az ellenőrzés során fémtermék-csomagokat találtak benne. Az első utasülés alatt, a szerszámok számára fenntartott fülkében a rendfenntartók ezüstnek tűnő fehér fémből készült láncokat és kapcsokat találtak.

A felfedezett tárgyak össztömege közel 20 kilogramm volt.

A fém típusát és az ellenőrzés elől rejtett ékszerek árát a szakértők határozzák majd meg - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy közel 4000 csomag cigarettát akartak Romániába átjuttatni a csempészek. A határőrök 8 mesterkartont találtak, amelyekben csaknem 4000 doboz fehérorosz zárjegy nélküli cigaretta volt. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.