Karpat.in.ua
| 2022. 01. 28. – 12:30 | Ukrajna |
Németország katonai felszereléseket, többek között 5000 sisakot biztosít a kelet-európai országnak. Fotó: Internet

Hirdetés

Christine Lambrecht német védelmi miniszter bejelentette, hogy Berlin – amelyet egyre több kritika éri azzal kapcsolatban, hogy más nyugati országokkal ellentétben nem hajlandó fegyvereket küldeni Ukrajnának – katonai felszereléseket, többek között 5000 sisakot biztosít a kelet-európai országnak – írja a Reuters cikke alapján a Karpat.in.ua.

A német kormányban teljes az egyetértés azzal kapcsolatban, hogy nem küldünk halálos fegyvereket válságövezetekbe, mert nem akarjuk tovább eszkalálni a helyeztet, más módon szeretnénk segíteni –  mondta Lambrecht, majd hozzátette,

hogy Németország egy terepkórházat is szállít Ukrajnába, és továbbra is a helyzet békés rendezésében bízik.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester és egykori világbajnok ökölvívó úgy nyilatkozott, hogy nem jutott szóhoz, miután értesült a német felajánlásáról, és egy viccnek nevezte az egészet. Szerinte a német védelmi minisztériumnak nem tűnt fel, hogy a tökéletesen felszerelt orosz hadsereggel állnak szemben, ami bármikor megindulhat Ukrajna felé.

„Legközelebb mit küldenek? Párnákat?” – tette fel a kérdést Klicsko.

A berlini ukrán nagykövet szimbolikus gesztusnak nevezte a német segítséget, ami nem a megfelelő válasz az ukrán válság kezelésére, ugyanis Ukrajnában több százezer katonának volna szüksége katonai felszerelésre, és nem a sisak beszerzés volt a legégetőbb szükséglet.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Scholz és Macron szerint Oroszország nagyon megfizetne az Ukrajna elleni támadásért. Nagy árat kellene fizetnie Oroszországnak azért, ha agresszióra vetemedne Ukrajna ellen - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök kedden Berlinben.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.