Karpat.in.ua
| 2022. 01. 28. – 13:01 | Fehéroroszország |
A Nyugat vérbe akarja fojtani a szláv testvériséget, erővel taszítja az ukránokat a konfliktus tüzébe, de mi visszahozzuk a mi Ukrajnánkat szlávságunk ölébe – jelentette ki Alekszandr Lukasenka. Fotó: Internet

Hirdetés

A Nyugat vérbe akarja fojtani a szláv testvériséget, erővel taszítja az ukránokat a konfliktus tüzébe, de mi visszahozzuk a mi Ukrajnánkat szlávságunk ölébe – jelentette ki Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök pénteken, adta hírül az rbc.ua hírportál a BELTA fehérorosz hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Lukasonko azt mondta:

„egyre riasztóbb a feszültség fokozódása déli irányban. Ukrajna a színfalak alkudozás tárgyává válik.”

Hozzátette: „az ukránokat a konfliktus tüzébe taszítják, megtörik a tudatukat, céltudatosan készítik őket az agresszióra. Ellenséges magatartást alakítanak ki náluk a testvérnépekkel, köztük a fehéroroszokkal szemben.”

A fehérorosz elnök kijelentette: „a Nyugat vérbe akarja fojtani az orosz-ukrán testvériséget, a mi szláv testvériségünket.” Mint megjegyezte:

„de mi ősi szláv népek vagyunk, ugyanazzal a vízzel kereszteltek minket. Gyökereink az évszázadok mélyére nyúlnak vissza.”

Egyúttal leszögezte, „a mi Ukrajnánkat visszahozzuk szlávságunk ölébe. Ezt mindenképpen megtesszük.”

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Price szerint az Egyesült Államok akadályozni fogja az Északi Áramlat-2 földgázvezetéket, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát. Az Egyesült Államok akadályozni fogja az Oroszország és Németország közötti Északi Áramlat-2 földgázvezetéket, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát - jelentette ki Ned Price.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.