Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 28. – 09:39 |
Annalena Baerbock német külügyminiszter elmondta, hogy most egyáltalán nem esik szó a NATO keleti bővítéséről. Fotó: Internet

Hirdetés

Annalena Baerbock német külügyminiszter a Westdeutsche Allgemeine Zeitung német kiadványnak adott interjújában elmondta, hogy most egyáltalán nem esik szó a NATO keleti bővítéséről.

Baerbock szerint most "a NATO keleti terjeszkedése egyáltalán nem történik meg".

A német külügyminiszter elmondása szerint erről tárgyalt Moszkvában sokáig az orosz külügyminiszterrel - írja a Podrobnosti.ua.

"Mindenki, köztük Oroszország is tudja, hogy most nincs itt az ideje” – mondta Baerbock Ukrajna esetleges NATO-tagságára vonatkozó kérdésre adott válaszában.

A miniszter szerint most Ukrajnának kellene gondoskodnia a minszki megállapodások végrehajtásáról, hogy mindenekelőtt békében élhessen.

"Ukrajna népe békében és biztonságban akar élni. A donbászi konfliktus miatt sok éven át az embereket elválasztották a családjuktól.

Pontosan ez a lényeg, és nem az elkerülhetetlen NATO-ba való belépés" - mondta Baerbock.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy Németország a legnagyobb pénzügyi "adományozó" Ukrajnában a helyi lakosok és a gazdaság támogatására, "mert a katonai fenyegetésen kívül fennáll a belső destabilizáció veszélye is".

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a szejm határozatban szólította fel a NATO-t és az EU-t Ukrajna támogatására. A lengyel szejm felszólította a NATO és az Európai Unió tagállamait, hogy határozottan reagáljanak az Ukrajnát "az Oroszországi Föderáció részéről fenyegető agresszióra". 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.