Karpat.in.ua
| 2022. 01. 28. – 19:00 | USA |
A Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok a katonai támogatás keretében 45 repülőgépnyi fegyvert szállít Ukrajnának, ebből négy már megérkezett. Fotó: Internet

Hirdetés

A Védelmi Minisztérium bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok a katonai támogatás keretében 45 repülőgépnyi fegyvert szállít Ukrajnának, ebből négy már megérkezett – írta pénteken az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A cikk szerint elkezdődött az Egyesült Államokból a 200 milliárd dollár értékben pótlólagosan megszavazott katonai támogatás keretében a fegyverek és haditechnikai eszközök szállítása Ukrajnába.

Előzetes számítások szerint a rakományok célba juttatásához 45 repülőgépre lesz szükség – közölte a Védelmi Minisztérium.

A tárca szerint ez az amerikai támogatás egyebek mellett védelmi eszközöket foglal magában: lőszert, ütegelhárító, páncéltörő és kézi lőfegyvereket.

„A balti államok (Észtország, Lettország, Litvánia) és a Lengyel Köztársaság kormánya úgy döntött, hogy 2022-ben anyagi és technikai segítséget nyújt az ukrán félnek” – jelezte a minisztérium, hozzátéve,

hogy ugyanezt a lehetőséget fontolgatja más európai államok vezetése is, nevezetesen: Albánia, Hollandia, Németország és Csehország.

A védelmi Minisztérium és az ukrán fegyveres erők folytatják az igények és partnerállamok felajánlásainak a feldolgozását.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Biden szerint az Egyesült Államok kész szövetségeseivel és partnereivel együtt határozottan reagálni, ha Oroszország tovább támadja Ukrajnát. Az Egyesült Államok kész szövetségeseivel és partnereivel együtt határozottan reagálni, ha Oroszország tovább támadja Ukrajnát - erősítette meg Joe Biden.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.