Gazdaság | 2022. 01. 28. – 10:00 |
A WHO szerint az ukránok átlagosan valamivel több, mint 8,5 liter alkoholt fogyasztanak évente. Ezzel a számmal Ukrajna a 35. helyen áll a 39 európai ország rangsorában. Fotó: Internet

Hirdetés

A WHO szerint az ukránok átlagosan valamivel több, mint 8,5 liter alkoholt fogyasztanak évente. Ezzel a számmal Ukrajna a 35. helyen áll a 39 európai ország rangsorában.

Mint láthatjuk, az ukránok nagyon mértéktartó ivónemzet

- írja a Fakty.com.ua hírportál  a Számviteli Kamara sajtószolgálata nyomán.

A Számviteli Kamara ugyanakkor kételkedett a WHO becsléseinek valódiságában, hiszen a valós statisztikák sokkal szomorúbbak lennének, ha ki lehetne számítani az illegálisan előállított és importált alkoholt.

A szakemberek megállapították, hogy a Gazdasági, adó- és vámügyi minisztérium nem elemezte kellőképpen az illegális alkoholtermelés és -import mennyiségét Ukrajnába - állítják szakértők.

Becsléseik szerint a tiltott alkohol az elfogyasztott mennyiség egyharmadát, s akár a felét teheti ki, az ital fajtájától függően.

Észrevehető hibát okoz az adatokban az is,

hogy Ukrajna jogszabályai még nem szabályozzák az alkoholos italok internetes értékesítésének kérdését.

Emellett továbbra is magas a kockázata annak, hogy kiskorúaknak adnak el alkoholt. Valójában gyakran az eladók nem tudják meghatározni a vevő életkorát.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna a 122. legkorruptabb ország a világon. Érdemes megjegyezni, hogy Ukrajna értékelése 5 pozíciót veszített a tavalyi adatokhoz képest, amikor az ország a 117. helyet foglalta el, 33 pontot szerezve.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.