MTI

| 2022. 01. 03. – 10:30 | Hollandia |
Rohamrendőrök oszlattak fel vasárnap Amszterdamban egy betiltott tüntetést, amelynek résztvevői a koronavírus-járvány nyomán elrendelt korlátozások ellen tiltakoztak. Fotó: Internet

Hirdetés

Rohamrendőrök oszlattak fel vasárnap Amszterdamban egy betiltott tüntetést, amelynek résztvevői a koronavírus-járvány nyomán elrendelt korlátozások ellen tiltakoztak.

Az ANP holland hírügynökség beszámolója szerint mintegy kétezren vettek részt a belvárosi Rijksmuseum előtt tartott tiltakozó akción - írja az MTI.

A múzeum előtti tér kiürítését Femke Halsema amszterdami polgármester rendelte el.

Sajtójelentések szerint a legtöbb tüntető eleget tett a rendőrség hangosbeszélőn közölt felszólításának és elhagyta térséget, ugyanakkor tovább vonultak a közeli Vondelparkhoz.

Több száz rohamrendőr volt bevetésen és készültségbe helyezték a vízágyúkat is, ugyanis korábban több tüntetést is tartottak a lezárások ellen, s a megmozdulások néhány helyen erőszakba torkolltak.

Hollandiában december közepétől a koronavírus omikron variánsának megfékezése érdekében ismét lezárások léptek életbe.

Az intézkedések értelmében a nem alapvető fontosságú árucikkeket forgalmazó kereskedelmi egységek január közepéig zárva tartanak,

kettőnél több ember pedig nem gyülekezhet köztereken.

Az oktatási intézményeknek január 9-ig kell zárva tartaniuk, a kabinet január első hetében dönt arról, hogy ezután újraindulhat-e a jelenléti oktatás.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.