Mozaik | 2022. 01. 30. – 17:00 |
1996-ban, egy halászhajóról dobta a tengerbe az akkor nyolcéves Joanna Buchan az első palackpostáját a skóciai Peterhead közelében, amelyet 25 évvel később Norvégiában egy édesanya talált meg. Fotó: Internet

Hirdetés

1996-ban, egy halászhajóról dobta a tengerbe az akkor nyolcéves Joanna Buchan az első palackpostáját a skóciai Peterhead közelében, amelyet 25 évvel később Norvégiában egy édesanya talált meg.

Elena Andreassen Hágában, vagyis a most 34 éves Joanna Buchan gyerekkori lakhelyéről 1287 km-re halászta ki a palackba zárt üzenetet, amely valójában egy iskolai feladat volt a skóciai lány osztályában - írja az Origo.

Az akkor nyolcéves kislány olyanokat írt a levélben, hogy szereti az édességeket, van egy kutyája, és nem jön ki jól a fiúkkal.

Elena Andreassen a BBC-nek mesélte el, hogyan bukkant rá 2020 nyarán az üvegbe rejtett üzenetre.

Kinyitottuk az üveget, de nagyon óvatosnak kellett lennünk, mert már a papíron is látszott, hogy jó ideje a vízben volt már. Sikerült kihajtogatnunk a levelet és elolvastuk. Ekkor tudtuk meg, hogy a levél Skóciából származik, ami nagyon klassz érzés volt - mesélte az édesanya.

A fiam hatéves volt, amikor megtaláltuk az üveget, így nem értette, mi ez a nagy felhajtás körülötte - tette hozzá, majd elmesélte azt is, hogy az apja is talált egy ugyanilyen üveget még gyermekkorában. 

Elena Andreassen a közösségi médiában felvette a kapcsolatot Joanna Buchannel, aki most az ausztráliai Új-Dél-Walesben él és orvosként dolgozik. A portálnak az mesélte, hogy nagyon jót nevetett a gyerekkori problémáin, a kézírását pedig azonnal felismerte.

Amikor elolvastam a levelet, majdnem meghaltam a röhögéstől

- mondta.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.