Politika | 2022. 01. 31. – 19:00 |
Sok külső jelből ítélve Ukrajna háborúra készül, az ország fegyvereket és katonai segítséget kap szövetségeseitől, az önkéntesek Kijevben az utcai harcot gyakorolják. Fotó: Internet

Hirdetés

Sok külső jelből ítélve Ukrajna háborúra készül, az ország fegyvereket és katonai segítséget kap szövetségeseitől, az önkéntesek Kijevben az utcai harcot gyakorolják, a hírszerzés pedig a fővárosból a bizalmas aktákat és felszereléseket az ország nyugati részébe menekítette – írta a The Washington Post című amerikai lap vasárnap, adta hírül a strana.news hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az újság úgy értesült az ukrán hírszerzés titkos dokumentumokat és eszközöket helyezett biztonságba Nyugat-Ukrajnában.

Mint közölte, Volodimir Zelenszkij elnök és csapata nem zárja ki, hogy Oroszország támad. És sok külső jelből ítélve Ukrajna háborúra készül.

Az ország fegyvereket és katonai támogatást kap szövetségeseitől. Önkéntesek az utcai harc fogásait tanuljál Kijevben.

A kiadvány információi szerint a nyugati tisztségviselőket aggasztja Zelenszkij és csapata nyilvános szkepticizmusa.

„Megosztottság tapasztalható az adminisztratív tanácsadók, a katonai és a hírszerző szolgálatok között. Zelenszkij és csapata a saját prioritásai szerint dolgozik, ami nem feltétlenül egyezik a hírszerzés és a katonaság prioritásaival.” Egy magas rangú európai diplomata szerint „ahelyett, hogy az elnök minden figyelmét az ukrán társadalom háborúra történő felkészítésének szentelné, Zelenszkij arra összpontosít, hogy a hazaárulás vádját varrja elődje, Petro Porosenko cukrászbáró nyakába.”

Ez a harc további törést okozott  az ukrán politikai életben egy olyan időszakban, amikor nagyon nagy szükség van az egységre. A NATO-szövetségesek kérdéseket vetettek fel arra vonatkozóan, hogy Zelenszkij mennyire tudja kordában tartani a helyzetet, ha kitör a háború. Zelenszkij és csapata egyre inkább aggodalmaskodik, és továbbra is bizonytalan,

hogy az ukránok válaszai összhangban lesznek-e azzal, amit a NATO-vezetők szerintük hallani szeretnének tőlük.

A cikk összegzése szerint „a nyilvános pánik szociális nyugtalanságokhoz is vezethet.” Zelenszkij tanácsadói félnek, adminisztrációjának a destabilizációja esetleg megnyithatja az utat Moszkva előtt, hogy a Kremlnek kedvező vezetőket nevezzenek ki.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország megkezdte csapatainak részleges kivonását Ukrajna határától. Az orosz védelmi minisztérium bejelentette: befejezték a gyakorlatokat a Nyugati katonai körzetben.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.