Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 31. – 10:33 |

A gyanúsítottakat háromtól hat évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik

A gyanúsítottakat háromtól hat évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a migrációs rendőrök a nyomozókkal az Ungvári Járási Ügyészség eljárási irányítása alatt lelepleztek egy csoportot, melynek tagjai hamis nemzetközi covid-igazolványokat árusítottak.

A gyanúsítottak által kidolgozott séma szerint az ügyfeleknek pénzjutalom fejében illegálisan adtak ki covid-igazolványokat.

Emellett az "ügyfelek" nem kaptak védőoltást.

Az operatív intézkedések során a rendőröknek sikerült megállapítaniuk, hogy a program szervezője egy 49 éves kárpátaljai állampolgár, aki egy helyi utazási iroda tulajdonosát és az egyik ungvári járási kommunális vállalkozás egészségügyi dolgozóit vonta be a bűnrendszerbe.

A szervező és a vállalkozó feladata az ügyfelek felkutatása, valamint a pénz átvétele és átadása volt. Ezt követően az ügyfelek adatait olyan orvosoknak adták át, akik az elektronikus egészségügyi rendszer jogosult felhasználójaként hamis oltási adatokat vittek be az adatbázisba.

Január 28-án a nyomozók 10 engedélyezett házkutatást tartottak az ügyben érintettek lakóhelyén és munkahelyén.

A nyomozás során a rendőrök eszközöket, kétes eredetű bizonyítványokat és iratokat foglaltak le.

Emellett nagy mennyiségű - 45 ezer euró - készpénzt is lefoglaltak a szervezőtől.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak. A gyanúsítottakat háromtól hat évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy városi szervezettől lopott el autót egy férfi Ungváron. Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron egy helyi lakos a város egyik történelmi klubjából lopott el dolgokat, és egy szintén a szervezethez tartozó autóval vitte el azokat.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.