Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 31. – 10:00 |

Kiderült, hogy a külföldiek vonattal érkeztek Ungvárra, és azonnal az államhatár felé indultak

Kiderült, hogy a külföldiek vonattal érkeztek Ungvárra, és azonnal az államhatár felé indultak. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján január 30-án a Csapi Határőrség munkatársai őrizetbe vettek egy csoport külföldit, akik illegálisan próbáltak bejutni az Európai Unió területére.

Az elkövetőket a kirendeltség operatív-kutató osztályának előzetes tájékoztatása alapján fedezték fel.

Kiderült, hogy a külföldiek vonattal érkeztek Ungvárra, és azonnal az államhatár felé indultak.

Az ungvári határőrosztagtól további határőröket küldték ki a lehetséges határátlépés területére.

Az elkövetőket Ungvár külvárosában, az ukrán-szlovák határtól 100 méterre vették őrizetbe. A fogvatartottakról kiderült, hogy szomáliai állampolgárok, és ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkeztek Ukrajnában.

Mint később az illetékesek megtudták,

a külföldiek a megállapított eljárásrendnek megfelelően érkeztek hazánkba, állítólag azért, hogy valamelyik egyetemen tanuljanak.

Az eset jegyzőkönyvezése érdekében a fogvatartottakat a határőrségre szállították, ahol illegális határátlépési kísérlet miatt állítottak ki jegyzőkönyvet. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy cigicsempészeket fogtak el Kárpátalján.Az ukrán határőrök elfogtak két ukrán cigarettacsempészt, akik Romániába készültek átvinni a cigarettacsomagokat.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.