Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 31. – 08:00 |

A miniszter megjegyezte, hogy Putyinnak nem szabad megengedni, hogy a "vörös vonalak" átlépése nélkül megszerezze, amit akar

A miniszter megjegyezte, hogy Putyinnak nem szabad megengedni, hogy a "vörös vonalak" átlépése nélkül megszerezze, amit akar. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter azt javasolta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ne költsön milliókat a háborúra.

Az orosz vezetőnek országa jólétének javítására kell koncentrálnia.

- írja az RBC Ukrajna hírportál Kuleba Vice News kiadványnak adott interjújára hivatkozva.

Dmitro Kuleba arra a kérdésre válaszolva, hogy mit mondana Putyinnak a találkozón, azt mondta: "Foglalkozzon a saját dolgával, törődjön a saját népével".

A külügyminiszter hozzátette: ha Putyin felhagy azzal, hogy több milliót költ háborúkra, kibertámadásokra és más országok katonai fenyegetésére, hazája jólétére és jövőjére összpontosít, akkor Oroszország teljesen más lenne.

"Jobb hely lenne az élethez és kevesebb fejfájásunk lenne" - tette hozzá Kuleba.

Elmondása szerint ma Ukrajna és partnerei a legrosszabb forgatókönyv megelőzésén dolgoznak. A miniszter megjegyezte, hogy Putyinnak nem szabad megengedni, hogy a "vörös vonalak" átlépése nélkül megszerezze, amit akar.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint a jelenlegi eszkaláció nem Oroszország erejét, hanem gyengeségét jelzi. Ukrajna jól átgondolt diplomáciai stratégiával küzd az orosz eszkaláció ellen, és meg fogja akadályozni a 2014-es évi tragédia megismétlődését - jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.