Karpat.in.ua
| 2022. 01. 31. – 07:16 |

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette: befejezték a gyakorlatokat a Nyugati katonai körzetben

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette: befejezték a gyakorlatokat a Nyugati katonai körzetben. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Orosz Föderáció részben kivonja csapatait Ukrajna határa közelében lévő Nyugati katonai körzetben megtartott hadgyakorlatokat követően. A katonákat állandó bevetési pontokra irányítják, számolt be az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

„A Nyugati katonai körzet csapatai és repülőgépei teljesítették a tervezett harckészültségi tesztet, és visszatérnek a bázisra” – áll a közleményben, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Olekszandr Zsuravljov csapatparancsnok elmondása szerint a Nyugati katonai körzetben a harckészültség tervezett ellenőrzése befejeződött.

„A gyakorlótereken folytatódnak a harci kiképzési tevékenységek. Intézkedések egész sora áll előttünk, beleértve a légiközlekedési és légvédelmi rendszereket is magában foglaló kétoldalú taktikai gyakorlatokat” – közölte.

A bevetési pontokhoz vonultak vissza a mérnöki, valamint a sugár-, a vegyi és a biológiai védelmi egységek.

Az ellenőrzésen áteső repülőgépek is visszatértek a bázisrepülőterekre.

Az Interfax hírügynökség adatai szerint harckészültségi tesztről van szó, amely január 25-én kezdődött. Ebben az I. harckocsi hadsereg több mint 1 ezer katonája és mintegy 100 katonai egysége vett részt.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Stoltenberg szerint a NATO felkészült, ha Moszkva erőszakot alkalmazna Ukrajnával szemben. A NATO keményen dolgozik a legjobb, a békés politikai megoldás elérésére Oroszországgal, de felkészült arra is, ha Moszkva ismét erőszakot alkalmazna szomszédjával, Ukrajnával szemben - jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben, az Atlanti Tanács nevű washingtoni székhelyű amerikai elemzőközpont által szervezett online beszélgetésen pénteken.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.