Politika | 2022. 01. 31. – 18:00 |
Nagyszabású harci kiképzést tartott a hétvégén Kijevben mintegy 300 civil fővárosinak a szélsőséges félkatonai Nemzeti Hadtest, a résztvevők a feltételezett orosz megszállók elleni városi harc fogásait gyakorolták. Fotó: Internet

Hirdetés

Nagyszabású harci kiképzést tartott a hétvégén Kijevben mintegy 300 civil fővárosinak a szélsőséges félkatonai Nemzeti Hadtest, a résztvevők a feltételezett orosz megszállók elleni városi harc fogásait gyakorolták – adta hírül hétfőn az Ukrajinszka Pravda a Nemzeti Hadtest sajtószolgálatára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a hétvégi kiképzésen több mint 300 civil vett részt, zömmel hétköznapi ukrán állampolgárok, akik készen akarnak állni családjuk, szülővárosuk megvédésére, ha Oroszország teljes körű támadást indít Ukrajna ellen, vagy folytatja csapatainak összevonását az ukrán határhoz.

A gyakorlatok az Atek gyár területén folytak, a résztvevőket képzettségi szint szerinti csoportokra osztották.

A kiképzésen harcászati és elsősegélynyújtási foglalkozásokat tartottak, fegyverkezelést oktattak, gyakorolták a városi harci fortélyait, akadályok leküzdését és a csapdaállítás fogásait. Kiállítást szerveztek fegyver- és lőszermakettekből. A kiképzést hivatásos oktatók irányították, akiknek a többsége részt vett az orosz megszállók elleni harci cselekményekben.

A gyakorlat végén a Nemzeti Hadtest tagjai fáklyákat gyújtottak.

A szervezők szerint az Atek gyárban tartott kiképzés csak egy a „Ne pánikolj! Készülj!” országos kampány során szervezett gyakorlatok közül. Ukrajna számos városában tervezik hasonló kiképzés megtartását a lakosság felkészítése érdekében a megszállók elleni harcra.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk rról, hogy Dánia fegyvereket és katonai felszerelést ad Ukrajnának, ha az oroszok tovább feszítik a húrt. Mette Frederiksen dán miniszterelnök kijelentette, hogy országa kész katonai felszerelésekkel és fegyverekkel ellátni Ukrajnát, ha Oroszország további folytatja a helyzet eszkalálását.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.