MTI

| 2022. 01. 04. – 10:30 | Dél-Afrika |
Miután délelőtt sikerült megfékezni a dél-afrikai parlament tetőszerkezetében pusztító tüzet, hétfő délután ismét felcsaptak a lángok az épület tetején. Fotó: Internet

Hirdetés

Miután délelőtt sikerült megfékezni a dél-afrikai parlament tetőszerkezetében pusztító tüzet, hétfő délután ismét felcsaptak a lángok az épület tetején – jelentette a helyi sajtó.

„A tűzoltóság és a mentők megerősítették, hogy a tűz a parlamentnél ismét fellángolt. A tetőborítás alatti terület ég” – tudatta hétfő délután a fokvárosi tűzoltóság, írja az MTI.

A vasárnap kigyulladt tűz miatt egy 49 éves férfit gyújtogatás és más bűncselekmények, a többi között lopás gyanújával vettek őrizetbe.

Az alsóház elnöke szerint ha valóban gyújtogatás történt, az a demokrácia elleni támadásnak tekinthető. A helyi rendőrség elitegysége arról számolt be, hogy a férfi az egyik ablakon át juthatott be az épületbe.

A tűz miatt leomlott az alsóháznak otthont adó épületszárny teteje, és az 1884-ben épült, a felsőháznak helyt adó régi épületszárny teteje és az épületszárny részben leszakadt.

„Még egy kisgyerek is megkérdezné, hogyan lehetséges az, hogy a régi épületben keletkezett tűz átterjedt az új épületszárnyra. Erre nem tudjuk a választ” – mondta Nosiviwe Mapisa-Nqakula, az alsóház elnöke. A politikus elmondta,

hogy a költségvetés vitáját és elfogadását és Cyril Ramaphosa elnök február 10-i beszédét a tervek szerint nem kell elhalasztani, és a bizottságok is folytatják munkájukat.

Hétfő délelőtt a tűzoltók azt közölték, hogy sikerült megfékezni a lángokat, és már csak néhány tűzfészket kell eloltani a negyedik emeleten.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy besurranó tolvaj gyújthatta fel a fokvárosi parlament épületét. A fokvárosi rendőrség szóvivője szerint az őrizetbe vett férfi gyújtogatás, birtokháborítás és lopás vádjával áll bíróság elé.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.