Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 04. – 12:54 | Ukrajna |
Öt makroszintű pénzügyi támogatási program keretében Ukrajna több mint 5 milliárd eurós kölcsönt kapott az Európai Uniótól. Fotó: Internet

Hirdetés

Öt makroszintű pénzügyi támogatási program keretében Ukrajna több mint 5 milliárd eurós kölcsönt kapott az Európai Uniótól.

Az ukrán hatóságok várhatóan 2022-ben megállapodnak az EU új makroszintű pénzügyi támogatási programjáról.

A megállapodás aláírásának időpontjáról Olga Sztefanisina, az európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes beszélt az egyik kiadvanynak adott interjújában - közli a Korrespondent.net hírportál.

"Ez az egyik legstabilabb pénzügyi program, amely évről évre lehetővé teszi a megfelelő fejlesztési ráfordítások tervezését. Ezen kívül már kialakult egy bizonyos gyakorlatunk, hogy az Európai Unióval egyeztetjük az ilyen makroszintű támogatások minden egyes részletének átvételének feltételeit" – mondta.

Sztefanisina megjegyezte, hogy Ukrajna minden feltételt teljesített, és a pénzt teljes egészében megkapta az előző ötödik program keretében.

„Az ötödik programról szóló megállapodás aláírásakor fogalmunk sem volt, szükségünk van-e a hatodik programra, de most már biztosan kijelenthetjük, hogy az EU-val való interakció érthető folyamatát alakítottuk ki. Ezért készen állunk a hatodik programra. Reméljük, hogy a következő makroszintű pénzügyi támogatási program 2022 első felében lezárul" – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.