Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 05. – 17:00 | Románia |
A meghibásodás miatt összesen mintegy 15 ezer ember szenved. Fotó: Internet

Hirdetés

A lehető legmagasabb fórumnál próbált intézkedni a dél-romániai Gorj megyében található Motru város távhőszolgáltatójának vezetője, miután az üzemben meghibásodás lépett fel, és az egész városban leállt a távhő- és a melegvíz-szolgáltatás.

A településen a beszámolók szerint még december 30-án beütött a krach, a lakásokban és az intézményekben fagyoskodnak az emberek, a benti hőmérséklet már a külsőhöz közelít - írja a Főtér.ro.

A meghibásodás miatt összesen mintegy 15 ezer ember szenved.

Alapesetben ilyenkor az üzem vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a műszaki problémát műszaki eszközökkel, konkrétan pedig az arra kiképzett szerelők segítségével hárítsa el.

A motrui szolgáltató vezetője azonban nem ennyire földhözragadt, így ő ennél jóval magasabbra tört.

Ennek nyomán egyenesen a Fennvaló segítségét kérte – na nem személyesen, hanem egy közvetítőm keresztül.

Így aztán pópát hívatott a meghibásodás helyszínére, ahol aztán az a rozsdásodó csövek labirintusának közepén tartott egyházi szertartást azért, hogy a hely felszentelése nyomán eltakarodjon a gonosz meghibásodás, a probléma pedig minél hamarabb megoldódjon.

Hogy ez hatásos lesz-e azt csaj a Jóisten tudhatja.

A jelen levő munkások minden esetre az első döbbenet után jól szórakoztak, a város polgármestere pedig a jelek szerint kissé szkeptikus, mivel arra kérte a megyei tanfelügyelőséget, hogy halassza el a hétfői iskolakezdést, vagy kezdődjön online a tanítás, hogy a diákoknak ne kelljen a jéghideg osztálytermekben dideregniük.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.