Karpat.in.ua
| 2022. 01. 05. – 16:30 | Ukrajna |
A jelentés szerint a „fehér vezérnek” is nevezett szélsőséges ukrán vezető a közösségi médiacsatornáján utalt arra, hogy fel kell gyújtani a Nép Szolgája ukrán kormánypárt székházát. Fotó: Internet

Hirdetés

A Nép Szolgája kormányzó párt székházának felgyújtását javasolta kazah mintára Andrij Bileckij, a Nemzeti Hadtest szélsőséges paramilitáris szervezet vezetője szerdán Telegram-csatornáján – adta hírül a strana.news hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a „fehér vezérnek” is nevezett szélsőséges ukrán vezető a közösségi médiacsatornáján utalt arra, hogy Kazahsztán példáját követve, ahol ég a kormányzó Nur Otan párt épülete,

fel kell gyújtani a Nép Szolgája ukrán kormánypárt székházát.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy Kazahsztánban három napja folytatódnak a tömeges tiltakozások a cseppfolyós autógáz árának megemelése miatt.

Az üzemanyag ára január 1-től 60-ról 120 tengére (7,53 hrivnya) nőtt. A törő-zúzó tüntetők a kormány lemondását, a korrupció és a nepotizmus felszámolását, gyárak és üzemek építését, valamint a munkanélküliség csökkentését követelik.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.