Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 06. – 13:34 | Ukrajna |
Ukrajnában a Legfelső Tanács 2022-ben elfogadhatja a Miniszteri Kabinet által kezdeményezett törvényjavaslatot az orvosi kannabisz legalizálásáról - mondta el Mihajlo Raduckij. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Legfelső Tanács 2022-ben elfogadhatja a Miniszteri Kabinet által kezdeményezett törvényjavaslatot az orvosi kannabisz legalizálásáról - mondta el Mihajlo Raduckij, a Legfelső Tanács Nemzeti Egészségügyi, Egészségügyi és Egészségbiztosítási Bizottságának tagja, a Nép Szolgája kormánypárt képviselője.

"Az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló kormány által benyújtott törvénytervezetet már megvitatták. Ezt a dokumentumot nyilvántartásba veszik. Megérkezik a bizottságunkhoz. Remélem, hogy a bizottság képviselői támogatni fogják" - mondta a parlamenti képviselő, akit az Ukrinform.ua idéz.

Megjegyezte, hogy a törvény eltér az orvosi bizottság tagjai által javasolt és a parlamentnek felülvizsgálatra küldött tervezettől,

különös tekintettel az ukrán nemzeti rendőrségnek a kannabisz forgalom feletti ellenőrzésének megerősítésére.

Ráadásul Raduckij szerint a Miniszteri Kabinet által kezdeményezett dokumentum megfogalmazása pontosabban meghatározza, hogy mi is az orvosi kannabisz, és milyen a behozatali eljárása.

A politikus hangsúlyozta, hogy a vonatkozó jogszabály elfogadása több mint kétmillió ukrán számára biztosít majd gyógyszerekhez való hozzáférést.

"Ismét sok narratíva volt a társadalomban arról, hogy ez a kábítószer legalizálása. Sem a felülvizsgálatot célzó törvényjavaslatban, sem az új kormánynál egy szó sem esik a kábítószerek legalizálásáról.

Ez csak orvosi kannabisz" – mondta.

Raduckij reményét fejezte ki, hogy a Legfelső Tanács 2022-ben elfogadja a dokumentumot.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.