Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 07. – 15:30 | Ukrajna |
Az Epicenter áruházlánc honlapján a Harmadik Birodalom Führerjének, Adolf Hitlernek írásait és más antiszemita irodalom könyveit árulták. Fotó: Unian.net

Hirdetés

Az Epicenter áruházlánc honlapján a Harmadik Birodalom Führerjének, Adolf Hitlernek írásait és más antiszemita irodalom könyveit árulták.

A vásárlóknak három könyvből álló "deluxe kiadás" megvásárlását ajánlották kedvezményesen - írja az Unian.net.

A könyvek azonban sokáig nem voltak a honlapon. Hamarosan a hivatkozás működésképtelenné vált, most az Epicenter webhely általános könyveihez tartozik a link.

Az antiszemita irodalmi készlet három könyvből állt:

Adolf Hitler: Mein kampf, Henry Ford: Nemzetközi zsidóság, és Oreya Volot: Patkányemberek.

Magát a készletet "ajandékkészletnek" címezték a honlapon.

A könyvek akciós áron voltak eladók. Kezdetben, ahogy a honlapon is jelezték, a készlet 1999 hrivnyába került, majd költsége 1499 hrivnyára csökkent.

Az már ismert, hogy az Egyesült Ukrajnai Zsidó Hitközség az Epicenterhez fordult a Hitler könyveivel történt incidens miatt. A Közösség képviselői indítványozták az antiszemita irodalom kivonását a forgalomból, mind a szupermarket honlapján, mind a cég áruházláncában.

Hamarosan a Hitler, Volot és Ford könyveit tartalmazó "ajándékkészlet" linkje már nem volt elérhető.

Az Epicenter webhelyén végzett keresésben azonban továbbra is meg lehet találni a Meine kampf című könyvet. Ez a könyv 350 hrivnyába kerül, de már nem lehet megvásárolni.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.