Karpat.in.ua
| 2022. 01. 07. – 20:00 | Ukrajna |
Az ukrán hadsereg decemberben több törölközőt rendelt, mint golyóálló mellényt. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Miközben az oroszok csapatokat vontak össze az ukrán határ mellett, folyik a találgatás, lerohanják e Ukrajnát, s milyenek a hadi esélyek – az ukrán hadsereg decemberben több törölközőt rendelt, mint golyóálló mellényt.

Az ukrán védelmi kiadásokra beszedett adó tavaly 28,6 milliárd hrivnya (egymilliárd dollár) bevételt hozott, de egy olyan alapba folyik, amelyről „lehetetlen” ellenőrizni, valóban a hadseregre költik-e – idézett a Bloomberg egy pénzügyminisztériumi szóvivőt, írja a Karpat.in.ua.

A költségvetés védelmi beszerzésekre 23 milliárd hrivnyát költött tavaly (838 millió dollár).

Ez ugyan idén 28 milliárdra emelkedik, de a töredéke annak, amit az oroszok költenek katonai beszerzésekre: a 60 milliárd dollárt is meghaladó védelmi költségvetés mintegy 40 százalékát.

Eközben a honvédelmet bénító korrupcióval sem sikerült leszámolni. Az orosz csapatok már felsorakoztak a határ mentén, mikor decemberben a honvédelmi minisztérium előállt 2022-es bevásárlólistájával,

amelyen nem volt elegendő golyóálló mellény, miközben méregdrága ostyatörölközőket terveztek rendelni

– idézte a Bloomberg Szerhij Rahmanyin ellenzéki parlamenti képviselőt.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés