Kárpátinfo.net


| 2022. 01. 07. – 09:53 | Kárpátalja |
Kárpátalján a Csapi Határőrség munkatársainak január 6-án este sikerült feltartóztatniuk a Szlovákiába illegálisan eljutni szándékozó migránsok nagy csoportját. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján a Csapi Határőrség munkatársainak január 6-án este sikerült feltartóztatniuk a Szlovákiába illegálisan eljutni szándékozó migránsok nagy csoportját.

A Csapi Határőrség munkatársai előző nap tájékoztatást kaptak arról,

hogy nepáli állampolgárok tartózkodnak az egyik ungvári szállóban.

Később megállapították, hogy a külföldiek autóval ismeretlen irányba távoztak. Ezért a határterületet további egységekkel erősítették meg, számos hadműveleti és kutatási tevékenységet végeztek.

Az operatív tájékoztatás következtében a Csapi Határőrség katonái az Állami Nemzetbiztonsági Szolgálat migrációs rendészeti osztályának képviselőivel közösen őrizetbe vettek nyolc, magukat nepáli állampolgárnak valló külföldit Ungvár külvárosában.

A migránsok két taxival érkeztek a határmenti területre, és gyalog indultak tovább az erdőn át.

A fogvatartottakat azonosításuk és az eljárási iratok elkészítése céljából a határőrségre szállították. Az migránsok további sorsáról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy két csempészkísérletet akadályoztak meg a kárpátaljai határőrök.  Újabb két csempészkísérletet akadályoztak meg a Csapi Határőrség munkatársai a csapi (druzsbai) és a szalókai vasúti ellenőrző pontokon. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.