Közélet | 2022. 02. 01. – 17:30 |
A felhívásra a mai naptól lehet jelentkezni. Fotó: Internet

Hirdetés

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság a kárpátaljai szociális programcsomag részeként idén negyedik alkalommal hirdeti meg a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatását elősegítő programját, amely a magyar családok szélessávú internethozzáférését segíti elő. A felhívásra a mai naptól lehet jelentkezni.

A programot 2019 óta hirdeti meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság. Kárpátaljai lebonyolítója a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítványa.

A pályázat keretében internethez való csatlakozásra és 1 havi előfizetés biztosítására lehet pályázni.

A program idei kiírásában – a tavalyi évhez hasonlóan – magánszemélyek mellett a kárpátaljai magyar közintézmények is részt vehetnek. Teljes keretösszege 25 millió Ft.

A kiírás rendkívül népszerű a pályázók körében, amelyet az évről évre növekvő pályázatok száma bizonyít. 2021-ben az előző évhez képest közel megduplázódott a benyújtott és nyertes pályázatok száma.

A program aktualitása, hogy a szélessávú internetelérés a járványügyi korlátozások során nagyban elősegíti a magyar diákok távoktatásban való részvételét,

továbbá elősegíti a TV21 Ungvár magyar nyelvű csatorna vételi lehetőségeinek bővítését azokon a magyarok lakta településeken, ahol nincs lehetőség a földfelszíni vételre.

A felhívásra a mai naptól, 2022. február 1-től 2022. március 1-ig lehet pályázatot benyújtani a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítványa regionális irodáiban.

Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.