Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 01. – 07:54

Kárpátalján kritikus helyzet alakul ki a koronavírus miatt - három egymást követő napon a megye megfelel a járványügyi veszély vörös szintjének.

Kárpátalján a COVID-19 előfordulásának megugrása miatt szigorítják a karantént. Erről a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció számolt be január 31-én - írja a Korrespondent.net.

A megyében kritikus COVID-helyzet van kialakulóban, a régió három egymást követő napon a járványveszély vörös szintjének felel meg.

„A statisztikák elképesztőek: a heti új betegek száma 81%-kal nőtt, az igazolt covid-fertőzöttek száma három egymást követő napon meghaladta a 800-at, ami régiónk egészére nézve abszolút rekordnak számít a világjárvány kezdete óta" – mondta Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció vezetője.

A technogén - ökológiai biztonság és a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottság arra utasított, hogy az összes tömegrendezvényt online módba helyezzék,

töröljék az összes találkozót, vagy telefon- vagy videokonferenciákra vigyék át azokat - hangsúlyozta.

Ezenkívül a járási államigazgatási szerveknek és a helyi végrehajtó bizottságoknak azt javasolták, hogy tiltsák be az oltási igazolásokkal nem rendelkező személyek fogadását.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek